07 september 2008

Rum

Rum. För vad? Gardiner kanske? Behövs det? Om jag låtsas vara laestadian så behöver jag inte gardiner.

Varje gång jag är över till lägenheten så inser jag att jag har glömt att ta med ett mätverktyg. Får nog försöka minnas lägga en tumstock och ett måttband i bilen. Gardiner måste jag väl ha?

16 kommentarer:

Anonym sa...

Det är trendigt att inte ha gardiner! Tror du ska köra på trendighetsgrejen istället för laestadianismen!:-)Det kliar i mina inredningsfingrar när jag ser det tomma rummet! :-)
Ha det så gott!
Kram!
*Österbottniskan*

Ulf sa...

"Österbottniskan";
Trendigt? IKEA har nog missat den trenden måste jag säga efter att ha lusläst katalogen både fram- och baklänges ett antal gånger. Men inredningstips är alltid välkomna :-)

en liten tant sa...

Alltså jag förstår svårmodet i att flytta från hus, trädgård och allt till liten lägenhet. Men jag måste säga att jag blev glad när jag såg var du ska tränga in dina grytor och pannor. Norrsundet är ju jättefint!

Gardiner är bra att ha. Dämpar ljud, håller lite mer värme inne och stänger även lite värme ute, skyddar mot solljus och är f.ö. rätt snyggt.

Bagarberta sa...

Tack för att du ger ifrån dig ett livstecken! En börjar ju undra...såg för övrigt Ettan igår på affären men kom mig inte för att fråga om hon hört eller sett nått från dig.

Du det där boendet måste ju bli en parantes - där kvävs du juh!

Rutan sa...

Gardiner måste man inte ha däremot persienner. Snygga träpersienner finns till bra pris hos Ellos.

Anonym sa...

Vilket snyggt golv du verkar ha i lägenheten, hmmm ska vi byta....*S*...golv alltså...^^
Retstickan

Ulf sa...

en liten tant;
Gardiner ska jag ha :-) Norrsundet är väl helt okej med sin närhet till havet och Hamrångeån som rinner genom samhället. Lite "skärgårdskänsla" finns det också :-)

bagarberta;
Jag ser boendet som en övergångslösning

rutan;
Gardiner finns i färdiga längder på IKEA i Gävle för en billig penning. Jag satsar nog på gardiner. Men tack för tipset :-)

retstickan;
sätt på dig glasögonen;) Jag har klagat på golvet och tapeterna i rummet. Om de hinner innan jag flyttar in så får jag golvet slipat och nya tapeter i rummet.

Anonym sa...

Men jag har ju glasögonen på...hmmm...kanske dags att byta då..^^ Men tror fortfarande ditt golv är bättre än mitt..;)
Retstickan

Nicoline på Fädernegården sa...

Lite örongodis till dess att du fyller ditt rum;)

http://www.youtube.com/watch?v=tKTsgGn6Tsw

Ulf sa...

retstickan;
Det räcker kanske om du putsar dem? :-)

nicoline på fädernegården;
Tack för det örongodiset! :-)

Oskar Gudéhn sa...

Ser helt ok ut. Allt som krävs är en liten läsehörna och samt en 'skriv- och måleriverkstad', och detta borde få plats till och med i denna lägenhet. Golvet såg ganska fint ut, säkert ännu bättre när det är slipat.
För övrigt tycker jag det smäller högre att låtsas vara laestadian än att låtsas vara trendig. Det senare är detr alldeles för många som söker.. Jag hade för övrigt tänkt komma och hälsa på nu i September. Hjälpa till att flytta grejjer och strosa omkring i obygden, kanske redan till helgen, jag måste se hur mitt oplanerade schema ser ut...

Ulf sa...

oskar;
lägenheten är på 42 kvm och har ett riktigt kök. Det är viktigt :-) Inflyttning sker i slutet av månaden. Fram till dess flyttas div prylar. Naturligtvis är du välkommen att kånka grejer. Det tyngsta blir säkert köksbord och säng. Det kan vi flytta i "förtid". Välkommen! :-)

ab sa...

Träpersienner är snyggt! Och vita och röda väggar. Det börjar klia i mina inredningsfingrar också...

Ulf sa...

ab;
Träpersienner är snyggt. Inte tu tal om annat:-) Men jag satsar nog inledningsvis på vanliga gardiner. Målaren har påbörjat tapetseringen idag. Han väljer även tapeter så det kan bli riktigt spännande att se hur en målare vill att rummet ska se ut ;)

ab sa...

Jag skulle aldrig våga låta någon annan bestämma tapeter! Föredrar att göra alla misstag själv! ;)

Ulf sa...

ab;
Men i slutänden blir ju misstaget ändå mitt eftersom jag lämnade tapetvalet åt målaren. (Slutresultatet blev okej, tycker jag.)