09 augusti 2008

Att tänka positivt är melodin

Att tänka är stort. Att tänka positivt är större. Väck med alla negativa tankar inför flytten från 172 kvm rymligt hus till 42 kvm trång etta med kök. Jag ska sluta tänka negativa tankar i stil med: "Jag kommer inte att trivas". Det gäller att tänka positivt, så istället för det negativa "jag kommer inte att trivas" ska jag tänka: "Jag kommer att vantrivas". Jag kommer att vantrivas.

Detta är ett exempel på en affirmation*

*Affirmation (av latin affirmatio, ’försäkran’) är i nyandliga rörelser positivt färgade fraser som upprepas i tal och skrift i syfte att förbättra sin livssituation. Affirmationer utgår från tanken att man själv skapar sin verklighet och att ens tankar är det som orsakat ens nuvarande situation. I extrema åskådningar tros affirmationer till och med kunna göra människor rika.


källa: Wikipedia

7 kommentarer:

en liten tant sa...

HiHi!
Det var verkligen ett nytt grepp i affirmationsbranschen!

Ulf sa...

en liten tant;
Genom att ta ett nytt grepp - och alltid tänka positivt - så kommer alla människor att inse vilken kraft tanken har för att förändra vår verklighet till något positivt. Affirmationer leder oss in på lyckans väg.

liberum-weto sa...

Jo, men visst är det positivt - när du nu tagit steget till att vantrivas - det kan utvecklas till en vana att trivas - eller avänjas till en ovana - dvs trivas.
Du kanske också lagt grunden till nya förändringar -- om du inte trivs i 42:an. Det stora steget kanske var det du tog nu - nästa blir absolut lättare.

stella sweden sa...

Nämen vad fan..van-trivas?
Jisses!
Tänk positivt karl!
Tänk som jag när jag har setat o druckit vin seeent (efts jag kommer hem väldigt sent o ska upp på morgonen)
Då säger jag så här:
Jag tackar gud fader o gud moder, alla arketyper, mina skyddänglar, mamma o Rune att OM polisen har nykterhetskontroll så har dom det på de vägar jag inte kör!

Ulf sa...

liberum-weto;
Nog tror jag att det stora steget är flytten från huset. Resten går som en dans :-)

Ulf sa...

stella sweden;
Vilka ord du tar i din mun! Ord som f*n! ;) Det positiva ligger just i "jag kommer att vantrivas". Negativt är att tänka "jag kommer inte att trivas", Verstehen Sie? :-)

stella sweden sa...

Nicht verstehen!
Nada..