08 juli 2008

Lyckans ost

Idag har det varit en mycket slitsam dag. Hela dagen har tillbringats framför datorerna i arbetsrummet, med undantag av den snabba resan fram och åter till affären för att skaffa rökverk till husets herre. Det finns råtobak men den är inte preparerad ännu och fram tills dess att den kryddats, skurits och torkats, är det köpecigaretter som gäller.

Efter det tidsödande, betungande och mycket krävande slaveriarbetet med att starta och reparera filerna på iMacen gjorde det gott i kropp och själ att inta en kopp kaffe i solen. Kaffet intogs i en vintage tekopp ur Arabias servis Ruska som formgavs av Ulla Procoupé. Ett halvt dussin tekoppar ropades in på Tradera. Minns tyvärr inte vad de kostade. Antagligen runt 30 kronor styck plus frakt. På skulten vilar en fez, inköpt i Tunisien i maj 2004 för tre dinarer. En huvudbonad som verkligen passade i dagens höga sommartemperatur. Shabbychick outfit som Stella Sweden kanske skulle uttrycka det.

iMacen startade snällt och går fortfarande efter två timmar. Allt verkar fungera normalt.
Prisat vare Norton System Works!

Jag är en lyckans ost, men oj va utarbetad jag är.

18 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Först hatt och nu fez?! Skitsnyggt!

Ulf sa...

lilla blå;
Tack :-)

Rutan sa...

Nej, inget shabby i den outfiten! Bara chict!

Anonym sa...

Kanske skulle ta o klippa kanterna runt håret??? Inne igen vara mkt kortklippt...
*JC*

Ulf sa...

rutan;
Chick är ordet, sa Bull. :-)

Ulf sa...

jc;
Jag har ju pottan på. Är det så du menar? ;)

Anonym sa...

Inte alls. Syftade på att håret ska vara kort och välansat...
*JC*

Anonym sa...

Men var är brättet?
Snygg kopp!

Ulf sa...

jc;
Kort och välansat, BAH, säger jag.

Ulf sa...

gubben;
Pengarna räckte inte till ett brätte. Koppen är det 70-tals nostalgi över :-)

Flavia sa...

jösses jag har en hel Ruska servis..jag skilde mej från finservisen o fick ta gamla ruskan som blev kvar..är den modern nu igen
Flavia (rutans kompis)

Ulf sa...

flavia;
Välkommen! :-)
Om Ruskaservisen är modern vet jag inte men jag vet åtminstone två unga kvinnor som "samlar" på den och servisen förekommer på Tradera. Jag hade delar kvar sedan 70-talet och kompletterar den lite då och då och har den som vardagsservis.

Flavia sa...

Mm..jag kommer ihåg,, jag sparade o önskade mej Ruska-delar. Var så glad när jag fick nya delar, har tillomed äggkoppar, väääldigt nödvändigt haha.
Men så kom andra tider o nya moden, den gamla Ruskan fick bo i ett skåp o användes mer sällan. Det kom en ny blond o blåvit vän till huset, hon kändes lättare o fräschare o fick första parkett i skåpet. Den gamla Ruskan användes
när det behövdes stora fat,'

Så kom separationen o den blonda blåvita vlle inte skiljas från sin manlige vän, så de kom överens att Ruskan minsann dög till mig, och jag brydde mej eg inte..ägodelar är fåvitskhet egentligen. Men iaf så blir man liite glad om Ruskan är lite inne, men hon får stanna i mitt skåp nu..vi ska åldras tillsamman i värdighet.(även om jag snegar på en mer orientalisk kusin, men bara lite grann

Flavia

Znogge sa...

Ett aromatiskt te ska avnjutas från en estetiskt tilltalande kopp! Men fez har jag inte!

Ulf sa...

znogge;
skaffa dig genast en fez! ;)

Ulf sa...

flavia;
Min servis var en delad servis :-) Jag använde min halva och med tiden decimerades den allt mer. Senare ersattes den av allehanda udda saker och hamnade i kartongen i ett uthus. Nu försöker jag så sakteliga komplettera mitt vardagsporslin. Utökar det också med exvis tekopparna :-)

stella sweden sa...

Haha...du försöker få folk o tro att jag modebloggar va?
Men det är du som haft flest inlägg om mode...jag har bara inlägg om frisyrer ja!

Fast fezen var ju väldigt chabbychick! Men hatten var än mer chickare! Bara så du vet!

Ulf sa...

stella sweden;
Jo jag vet att du är the leading lady of haute coiffure. Men vilken coiffure sen! Nog har jag sett en och annan dagens outfit :-)
Hatt skuggar bättre än fez.