18 juli 2008

Helen Mirren i bikini - en kommentar

Både Rutan och Annika Bryn uttrycker sin förvåning över Helen Mirrens (63) kropp i bikini. Jag undrar: Vadan denna förvåning? Jag är inte det minsta förvånad. Jag har varit gift med två "Mirren". Visserligen är Ettan bara 58 och Tvåan på väg mot 55 men ändå. Nog är de "välbevarade" kvinnor.

Det handlar mest om att "hålla käften stängd och röra på sig", för att nu citera en amerikansk professor (vars namn jag inte minns).

Men jag finner frågan (om Mirren i bikini) intressant för egentligen tror jag det det handlar om vår syn på kroppen och vilka ideal vi har eller skapar oss. Förhoppningsvis ska jag återkomma till frågan framledes för den berör mig också. Av strikt personliga skäl.

Edit: Jag ska rätta mig. De är kanske inte förvånade utan bara "avundsjuka" som Rutan skrev i en kommentar.

14 kommentarer:

Rutan sa...

Jag är inte förvånad, jag är avundsjuk. Ingenstans har jag uttryckt förvåning. Jag vet vad som krävs.

Ulf sa...

rutan;
Okej. Det var fel av mig att påstå att du var förvånad. Du är bara avundsjuk.
Men vad är det som krävs egentligen?

ab sa...

Jag är faktiskt inte avundsjuk, utan förvånad och glatt överraskad. Jag känner mig så att säga på Helens sida mot en värld som är grinig mot medelålders kvinnor - även om jag nu inte ser ut som Helen.

F ö tror jag inte på den vana vi västerländska kvinnor har att döma oss själva till livslång bantning!

Rutan sa...

Det som krävs är disciplin och goda gener.
Det är synd att det behöver "bevisas" att medelålders kvinnor kan se unga ut i kroppen. Eller rättare sagt att att medelålders kvinnor kan se väldigt olika ut och att det jämt ska tjatas om "jag duger" och visas upp i Amelia Adamotidningar och bedömas.

Ulf sa...

ab;
Bra, för jag tror på variation bland människor. Varför ska alla banta för att uppfylla ett ideal som någon "annan" beskriver. Jag fick i gåva en kalender (tror den hette Kalenderflickorna) som visade "medelålders" kvinnor. De var vackra! Var och en på sitt sätt.

Annaa M sa...

Men det är ju alldeles utmärkt. Ser man till att hålla käften stängd så lever man ju samtidigt förutom att man förblir smal upp till ännu ett ideal! Inte bara smal utan också behaglig till sättet, dvs så tyst som möjligt.

Ulf sa...

annaa m;
Nu gällde uttalandet från professorn de mycket feta i USA. Jag tror inte att han (jo det var en han) tänkte på att kvinnor ska "hålla käften" för att uppfylla några ideal.

Rutan sa...

Det ska bli intressant att se hur du tar upp frågan framledes.

Ulf sa...

rutan;
Det tycker jag också :-) Men framledes ska det bli något i alla fall. Det handlar nog om "profiler", tror jag.

ab sa...

Du såg väl filmen Kalenderflickorna också, Ulf?

Ulf sa...

ab;
Nej. Jag visste inte ens att det fanns en film innan jag "googlade" på Kalenderflickorna.

Anonym sa...

Oj då, här har man varit så upptagen med den egna badbrallan att denna badbrallis missats.
Ok, hon är några år och ser fortfarande bra ut. Hoppas att hon är trevlig och sympatisk nog att också umgås med.
Nu ska jag googla på "kalenderflickor" och har inte tid längre...
Trevlig helg!

en liten tant sa...

Gubben satte väl fingret på det enda viktiga för de som lever i HM:s närhet "Hoppas att hon är trevlig och sympatisk nog att också umgås med." Det enda viktiga för mig när det gäller HM är att jag tycker hon är en enastående skådespelare.

Att baddräktsbilden öht väckt sådant uppseende visar bara hur långt ifrån att betrakta oss som människor oavsett ålder och kön, vi faktiskt är. Plötsligt blev denna enastående skådespelare bara ett objekt.

Ulf sa...

gubben;
Vi får väl hoppas för hennes omgivnings skull att hon är trevlig också :-)
Ha en trevlig helg du med!