04 juli 2008

Dagens outfit

Modebloggar är populärt. Modebloggar där framför allt unga kvinnor visar upp sin "outfit". Gärna då med en blandning av svenska och engelska ord - huller om buller. Eftersom jag är en ung man i sinnet tänkte jag också hänga på trenden att modeblogga. Kanhända blir "dagens outfit" en engångshändelse. Kanske blir det en egen kategori? Jag har ju mer än ett plagg i garderoben. Finns säkert både ett och två par skitiga arbetsbyxor i gömmorna, som jag kan visa upp för världen. För att inte tala om badbyxor och snickarvästen från Snickers.

Apropå ordet "outfit". Vet ni att "the Chicago outfit" är ett namn på maffiaorganisationen i Chicago? Jag och min "outfit" passar in där. Åtminstone passar huvudbonaden och de mörka solglasögonen in. Sätter jag sedan på mig den guldglittrande kostymen så kan jag kanske rentav få en statistroll som hallick? Men då får jag äta upp mig ganska rejält först.

Så vilken outfit har jag på mig denna arla morgonstund? (Nej, jag har inte vita strumpor på fötterna eller en vit t-shirt på överkroppen. Det är en naturlig vithet som skymtar fram under kläderna). På fötterna sitter ett par "stick-i-spring-ut-skor", med trasig sula och överdel. Skor som sedan länge sett sina bästa dagar. Inköpta på Coop Forum 2004. Fabrikat; GE*XAN, Made in Italy, pris: 100 SEK . De skitiga och trasiga jeansen är inköpta på ICA-Maxi 2007 för 199 SEK. Fabrikat My Wear (fruktansvärt dålig kvalité på tyget i framfickorna. Det går sönder på nästan ingen tid alls) Den tunna klockan i gulmetall på vänsterarmen är en Prologue från Clas Ohlsson (200 kr) och den somriga och svala skjortan från Oscar of Sweden, inköptes på "biståndsloppisen" för 20 kronor för några år sedan. De svindyra solglasögonen (500 SEK) är från Domus och inköptes för exakt tio år sedan. Dyra men svinigt bra. (Inte för att jag vet vad svin har med solglasögon att göra, men ordet passar in här). Hatten är en skön filthatt inköpt på "biståndsloppisen" för 25 kronor (?). That's all folks!

Nu blir det Classic kaffe i en kopp från Arabia. Mot solen!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Fortsätt gärna på inslaget tema...;) ser fram emot vad morgondagen kan erbjuda...veckans badpojke..??...*S*
Retstickan

Ulf sa...

retstickan;
Nu är det inte "badpojken" som är "outfit" utan det kläderna som visas och beskrivs. Ska se om jag kommer ihåg att ta ett foto på mina badbyxor:-)

Anonym sa...

Hmmm...inte..^^...googlade på "outfit" och det kan ju betyda mycket...bla annat grupp, lag, band. Vildhundens enmansband...*S* Så badpojke är ju inte så fel...*S*
Retstickan

Gubben sa...

Underbart Ulf!
Snart är det bara du och Blondibella i bloggvärlden som är nåt att ha...
JAg gillar den avspända stilen!
Trevlig helg!

Ulf sa...

retstickan;
Så du menar att jag ska klä på mig en gitarr och ett par orange minimala badbyxor? Bara för att stilla ditt lystmäte efter en "hunk"? :-)

Ulf sa...

gubben;
Om jag vore yngre så skulle jag rodna och korsa benen för att inte kissa på mig.
Nu nöjer jag mig med att säga ett manligt och kärnfullt: TACK! :-)

Znogge sa...

Inte illa ändå;-) Hatten är värd sitt pris, inget snack om saken!

Lilla Blå sa...

Jag reagerade också på hatten. Den borde du vara i ofta. Snygg.

Ulf sa...

znogge;
helt klart en prisvärd hatt. :-)

Ulf sa...

lilla blå;
glad i hatten?

Charlotte Wiberg sa...

Suveränt, Ulf! Fortsätt!

Ulf sa...

charlotte wiberg;
Tack:-) Vet inte hur det blir i fortsättningen. Vi får väl se.

Anonym sa...

The way to go! :-)

Ulf sa...

lunken;
Hi man. Yeah, that's the way to go on the train to glory. :-)