20 juni 2008

Midsommar

Midsommarafton. En alldeles vanlig "lördag" för mig och sonen. Han spelar Wii, X-box och WoW. Jag tvättar, diskar och lagar maten åt oss. Allt är precis som vanligt alltså. Jag hoppas alla ni därute i sajberspejs får en riktigt glad och trevlig midsommar med familj och vänner.

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Önskar dig en riktigt trevlig midsommar och du ta en nubbe till sillen ;) själv får jag stå över den pga jobb...
Retstickan

Ulf sa...

Retstickan;
Det är skönt att det finns ansvarafulla människor som arbetar medan de flesta bara tänker på att roa sig i hänryckningens tidevarv :-)
Det bidde varken nubbe eller sill idag. Men färskpotatis blev det i alla fall. Gott! :-)

Lilla Blå sa...

Snygg bild! Har du tagit den?

Ulf sa...

Lilla Blå;
Tack :-) Jo jag har tagit fotot vid en vik av Östersjön. De flesta bilderna i bloggen har jag tagit. Undantag finns dock. Bl a Arbus, Rousseau, några mäklarbilder och säkert några till.

Anonym sa...

Jag inledde dagen med att flytta vinterdäcken från bagageutrymmet till källarförrådet för att få plats med barnvagnen. Det var mer ansträngande än jag trodde på grund av solskenet.
Därpå, efter att ha vilat ut, tog jag med familjen till midsommarstångsresandet i parken. Slutligen festade jag till lite med en hel flaska Golden Cap.
För övrigt uppgår antalet dödsoffer i republiken till sex i år. Inte så farligt alltså.

Ulf sa...

civing;
Bara sex döda? ;) Vi har sannerligen lite att lära av republiken. Här i konungariket vet jag inte om det krävdes några dödsoffer p g a våldsamt firande. Ett par trafikolyckor kanske kan hänföras till midsommarens yra. Stökigt var det i Östersund och på Öland. Annars så var det lugnt rapporterade ordningsmakten enligt SVT Text.

Anonym sa...

Den där bilden ser ut som de Skt. Hans bål som vi kommer att tända på måndag...

:-)

Ulf sa...

irrhönan;
Vems bål ????? :-)
och varför????

Anonym sa...

http://da.wikipedia.org/wiki/Skt_Hans

Precis som du gissade - det är på måndag vi firar "midsommar", dvs. Sankt Hans.