11 april 2008

Skitvatten

Skurvattnet var alldeles svart och skitigt när jag slog ut det efter gårdagens knässkurande av köksgolvet. I alla fall är skiten jämnare fördelad på golvet så det ser ljusare ut. Nu kan sotaren få komma och skita ner golvet framför vedspisen så jag får nöjet att skura det än en gång idag*.

Skitvatten måtte jag ha haft i hjärnvindlingarna också. Det slog mig att jag tänkt så fel när jag plockar ur porslin och annat som jag inte ska ha med mig i flytten. Flytt? Vilken djävla flytt? Snarare verkar det som om jag försöker installera mig för lång tid framöver i stället för att lägga manken till och flytta.

Varför skulle jag annars hålla på att sortera ut sådant ur köksskåpen som inte är mitt. Eller sådant som inte ska flytta med mig. Sådant som mitt vita IKEA-porslin som mellansonen ska få. Det är nedpackat i kartonger och står i hallen i väntan på att bäras ut i Brygghuset. Varför har jag packat ner det egentligen? Vettigare vore väl att packa de saker som jag kan undvara och som ska flyttas med till ny bostad? Ska jag tvingas att göra en "Gubbemanöver" och krypa till korset och packa upp och packa ner igen?

Jag får säkert skitvatten i knäna också.

* Det är först nästa fredag som sotaren kommer. Att läsa är en sak men att läsa så man begriper en helt annan. (suck)

2 kommentarer:

Gubben sa...

Vilka hiskeliga prövningar du utsätter dig för min käre Vildhund. Såväl i detta som efterfäljande inlägg beskrivs de prövningar du (frivillgt?) ger dig i kast med.
Men tvätta trasmattor! Jag brukar köpa nya på auktion när rengöring annars skulle påkallats.
Tackar allra ödmjukast för gubbelänken!
Trevlig helg eller fortsätter prövningarna?

Ulf sa...

Gubben;
Frivilligt och frivilligt? Naj. Därtill nödd och tvungen som Brasken sa. Tack för tipset om trasmattor på auktion och trevlig helg på dig med.