19 mars 2008

Jag en bulldog?

För ett antal år sedan när den yngste sonen tjatade om hur gärna han ville ha en hund var jag in på Pedigrees hemsida (?) och försökte komma fram till vilken hund som skulle passa oss. Svaret blev ett; engelsk bulldogg. Engelsk bulldogg? Ett svar som jag fann så löjeväckande att jag ändrade ett svar på frågorna. Och se! Genast kom det upp 23 alternativ till, på passande hundar, varpå jag ganska snabbt bestämde mig för att en Schnauzer (mellanschnauzer) skulle kunna vara en trevlig hund för oss - en gammal gubbe och en tolvårig son. Nu blev det ingen hund för sonen slutade tjata och glad var jag.

Härom dagen så fann jag hos Hondjuret en fråga om "Vilken hund är du?" och idag så hade Bagarberta gjort samma "test". Så gjorde ock jag testet ikväll. Resultatet blev: Engelsk bulldogg. Jag - en engelsk bulldogg? Ingen vildhund precis. Kanske ska jag sluta blogga och starta en ny blogg med titeln; "En bulldoggs bekännelser"?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske, Ulf, dags att göra en pudel? (apropå en av dessa nyspråkliga konstruktioner till vilken man måste konsultera Wikipedia för att få en förklaring förutom den uppenbara, att man för samman två pudlar av olika kön...)

Bagarberta sa...

Jag var också i samma situation med min dotter om längtan efter en hund men jag hann inte heller. Hon blev med pojkvän i stället :-)

Lilla Blå sa...

Voffsing där! :)

Ulf sa...

civing:
Bäste civilingenjör. Nog har jag gjort många "pudlar" under livets gång. Personligen föredrar jag det mer uppenbara "att bli sammanförd med någon av motsatt kön :-)" framför att be om ursäkt när jag har gjort bort mig eller haft fel.
Men varför heter det just "att göra en pudel" och inte något annat?

Ulf sa...

bagarberta;
Min son blev med World Of Warcraft i stället för flickvän :-)

Ulf sa...

lilla blå;
VOFF!

hondjuret sa...

Jag trodde att "pudeltalesätt" hade något med Goethe att göra? (från Faust) Men det här verkar handla om helt andra sorters pudlar av det mera "kärnfria" slaget...

För övrigt kan säkert en engelsk bulldog vara nog så vild. Om man vill alltså! =)

Ulf sa...

hondjuret;
jag vet inte varifrån uttrycket" göra en pudel" egentligen härstammar men det blev väl "populärt" i samband med Bosse Ringholms "pudel".