08 mars 2008

För nöjes skull

Efter att ha dammsugit olika bankkonton och gjort ett överslag av förväntade utgifter inser jag att jag kanske kommer att klara mig ekonomiskt under de närmaste månaderna. Om det inte inträffar en katastrof av något slag. Bestämde mig för att fira detta genom att företa en liten nöjesresa till biståndsloppisen. Bara utifall det fanns något att "fynda" där. Senast det begav sig kom jag hem med en tekanna i porslin från DDR. En hopplös kanna att hälla ur eftersom pipens öppning sitter så lågt i förhållande till den övre kanten på kannan. Teet tenderar att rinna ut genom locket om man häller på det sätt jag vant mig vid. På något sätt så kan kannan få stå som symbol för det förstelnade samhället där behov och funktion får stå tillbaka för femårsplanerna. Dessutom är den för liten för den mängd te jag brygger. Men den föreföll vara oanvänd och då den bara kostade 20 kronor fick den följa med hem.


Idag fann jag ännu en tekanna för 20 kronor. I stengods denna gång. Ursprung okänt. Begagnad och liten men oskadad. Oskadad ända tills jag diskat den. Då brast ena hänkeln i handtaget. Kanske kan jag lyckas med att laga den? I annat fall blir det till att försöka klura ut hur jag ska göra ett nytt handtag. En tekanna utan handtag är ingen tekanna!


Som avslutning på min shoppingresa släpade jag hem en emaljerad gryta från Kockums. Av någon orsak så är jag mycket svag för dessa emaljerade grytor och då denna var ren och oskadad invändigt bestämde jag att den var värd 75 kronor. Utvändigt finns det ett par mycket små skador i emaljen. Inte för att jag har något behov av grytan. Jag har redan en stor gryta i gjutjärn. Men som sagt. Jag gillar de emaljerade Kockumsgrytorna. Kanske för att de förekom i "vartenda" hem när jag var ung?

Så har ännu en dag gått.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fynd..!! Synd att vi inte har något loppis här i krokarna, skulle behövte en golvlampa..
Retstickan

Nina sa...

Femårsplanerna var ett sabla otyg!

Kul med så trevliga fynd.

Hoppas att du kommer på ett sätt att laga hänkeln.

Gilla sa...

Nostalgifaktor på grytan. En sån fanns i Gillas hem också och användes dagligen.
Snygga kannor också.
Hälsningar Gilla

Ulf sa...

Nina;
Jag ska genast lägga upp en femårsplan för lagningen :-)

Gilla;
Visst är det nostalgi :-)