05 februari 2008

Stol, No. Ett


Så har jag tillverkat delarna till den första "prototypen". Satte ihop dem i fredags men då the Captain var ledig fredag och måndag så blev stolen stående på detta viset till idag. Under tiden roade vi oss med att provsitta den. Jag antecknade alla ändringar jag ville göra på nästa "prototyp". Idag insåg jag att det uppenbarligen är jag som kan och bestämmer. Jag får som jag vill! Stolen plockades isär och kasserades.

Imorgon ska jag bestämma sitsens och ryggens utformning samt ta ut virke till de nya sidorna. Om den stolen godkänns ska det tillverkas mallar av diverse slag. Därefter blir det tillverkning av ytterligare en stol, en tvåsitssoffa och ett bord.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses!!! Ser ut som elektriska stolen ju *ryser*
Törs man sitta i den när det åskar? :^)

"Emigranten"

Ulf sa...

Emigranten;
Visst ser den ut som elektriska stolen. Något som också ett par av provsittarna påpekade. Vem vet. Kanske inspirerades den som gjorde den dåliga förlagan av den elektrisk stolen. För det kan väl inte vara så att kommunen vill ha en elektrisk stol för att vi lösdrivare ska "hålla oss i skinnet"?
Just nu finns inget ledande i stolen, men det kanske kommer? :-)

liberum-weto sa...

Jag hade exakt samma tanke och skulle skriva det. Billigt sätt att bli av med lösdrivare - kommunalt gör det själv.

stella sa...

Tycker den elektriska stolen ser ganska trevlig ut...gillar båd det robusta o sirliga....så en fluffig dyna av duchesse stoppad med halm skulle väl inte vara helt galet?

Så slipper man ränder i baken?

De har ju en förmåga att aldrig gå ur o vem vill gå med randig bak?
;)

Ulf sa...

liberum-weto;
kostnadeffektiviteten ska vi inte glömma i sammanhanget :-)

stellapoalris;
någon dyna av duchesse med halm blir det knappast (duchesse använde jag i en väst jag sydde för länge sedan). Däremot blir det en dyna så att ränderna inte stannar livet ut :-)
För vem vill leva ett liv med ränder i ändan? Ränderna vi fick av rottingen i skolan går ändå aldrig ur :-)

Kvinnosoppa sa...

Hej, jag tycker den ser stabil och sittvänlig ut. Men som formgivare gillar jag inte blandning av rundat och rakt. Jag hade gjort ryggens "stöttar" raka längst upp. Ser även en rundning på ärmstödens bak.

Annars - fin,fin =D

Ingen har bett mig kommentera....

Ulf sa...

kvinnosoppa;
Hej. Jätteskoj att du kommenterade formen :-) Jag tror att stolen blir "maffigare" om rundningarna försvinner. Om du inte tar illa upp så anammar jag din idé. Än finns det tid att ändra formen. Jag är ju "bara snickaren" som ska ta fram en "prototyp" och måste övertyga "han som har ritningen i skallen" om vikten av ändringarna.

Tack för din kommentar :-)