Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
En offentlig dagbok om "ditt och datt". En dagbok utan några djupare ambitioner. Namnet kommer av en numera förkommen samling korta numrerade dikter som jag skrev i slutet av förra seklet. Alla dikter hette "Vildhundens klagan".
7 kommentarer:
Bröd och te, varm kamin och husets skal runt dig. Det känns helt ok.
Vi testade lite durumvete i Toscabröd, och det blev excellente. Dyrt vete, men nu vete vi att det var värt det hela.
Mycket brödbak nu! Jag bakade igår kväll bröd med parika, oliver, lök och soltorkade tomater. Jättegott! Och så ost och ett gott rödvin till. Behövde inte ens någon "kökåspjölko", något som emigranten skulle ha behövt när han bakade mjukkakor häromdagen. Sådana ord finns inte påstår jag!
Annars har vi blötsnö och mulet här också. Trist!
*Österbottniskan*
liberum-vete;
durummjöl är dyrt. Men det ger ett bra bröd. Toscabröd vet jag inte vad det är. Jag har bakat Ciabatta med durumvete. Det blir ett gott bröd. Yngste sonen "älskar" det :-) Grekiskt lantbrödblandningen är fem kronor billigare hos Willys än hos Konsum. Det är ekonomi i att baka själv. Gott blir det ju också :-)
Österbottniskan;
Det lät som ett mycket gott bröd. Ett festbröd :-)
Men vad är "kökåspjölko"? Nej sådana ord finns inte *asg*
Va?? Finns inte sådana ord, blir förfärad? :o
Det är en spade i form av ett pingisracket, fast 5 gånger större liksom. Å hade man in´t en "kökåspjölk" så skulle man in´t få ut mjukkakorna ur ugnen, så det så!
"Kökåspjölken" är lika vanlig som "kökåpicken", den grejjen man "pickar" kakan hålig med innan gräddning.
Det var en liten lektion ur den lulebondska ordboken.
"Emigranten"
Bara skönt titta ut när traktorn kommer efter sista dygnets blötsnö ( 3-4 dm)...
Kanske skulle ta o baka inför ved´ckans begivenheter...
*JC*
Emigranten;
Där ser man. Man lär något varje dag :-) Jag ska genast införliva orden i min vokabulär. :-)
jc;
glöm bara inte att använda en kökospjölko så du inte bränner dig :-)
Skicka en kommentar