19 februari 2008

After shave

M - den palestinske rörmokaren - böjde sig fram i omklädningsrummet i morse, och tittade mig i ansiktet. Sedan strök han med handen över sin haka och sa: "Fint. Du är fin. Mycket ljusare. Mycket fint". Därefter log han brett och det glittrade i hans bruna ögon. Ovan vid komplimanger från män - och kvinnor med för den delen - som jag är, log jag antagligen bara fånigt tillbaka och mumlade något om våren. Senare när jag stod och jobbade med mitt skåp så kom Bosniern fram, skrattade och sa: " Fan vad olik dig du är. Jag höll inte på att känna igen dig." Jag tittade på hans orakade anlete och sa bara: "Gå hem och raka dig!." Ingen annan kommenterade förändringen.

6 kommentarer:

liberum-weto sa...

Jag har alltid undrat över dessa män som odlar i ansiktet, det som växer vilt där bak på mig.

Peter Harold sa...

Jag har haft en period då det känts opassande att vara helt orakad på jobbet, men min skäggväxt är en del av mig, och tredagarsstubbet är definitivt en del av min personlighet.

Att vara nyrakad tycker jag har ett symbolvärde. Det betyder förändring, om än en tillfällig sådan.

Alla förändringar som inträffat i mitt liv har känts naturliga (hittills), och vad är mer naturligt än att ett bortrakat skägg växer ut igen...?
;-)

Bagarberta sa...

visst brukar dom säga att kvinnor har lättare att förändra sitt utseende? Stämmer inte på män med skägg - tänk vad ni kan förändra, ni som har skäggväxt iallafall.

om jag hade sån skäggväxt och var man vill säga skulle jag nog ha skägg eller åtminstonde 3 dagarsstubb :-)

Anonym sa...

Stubb är så otroligt sexigt :-)

Men jag förstår dig ang kompilimanger och jag tror män är sämre på det än kvinnor å andra sidan så kanske ni inte kritiserar varandra heller? :-)

När får vi bildbeviset?

Solkram från Nina

Ulf sa...

liberum-weto;
Man behöver inte odla. Det växer vilt på en del

peter harold; Tredagarsstubbet är bekvämt. Jag är lat och skaver bara av mig stråna då och då :-)

bagarberta och nina;
Visst är det sexigt och tänk vilken hångelhaka ni kan få :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.