14 december 2007

Filmstjärnan opererad

Igår opererades Kontext för sin blåscancer. Allt fångades av vidtalad kameraman. Hela förloppet har denna modiga, driftiga och självutlämnande kvinna, som vill synliggöra blåscancern, beskrivit i sin blogg. Gå dit och läs!

Om ni läser hennes blogg så kan ni väl lämna ett avtryck i en kommentar. En hälsning och ett uppmuntrande ord på vägen mot tillfrisknandet.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska gå dit och läsa lite senare och skriva något.

Nina

Ulf sa...

Snäll du Nina :-)

Kontext sa...

Det har avsatt spår.
Tack

liberum-weto sa...

Jag har själv en ändtarmscancer som opererades bort för två år sedan. Storleken beskrevs olika (läkare till läkare), och det finns terapiformer där man skall visualisera en bild av sin fiende - och då är det bra med foto - det fanns inget enda foto, och vid endoskopin kunde man inte videofilma. Det enda föreskrift som finns är att den borttagna cancern skall fotograferas. Jag skall titta över till henne.

Ulf sa...

liberum-weto
Ändtarmscancer? Ditt liv är förändrat förstår jag. Hur är det idag? Jag hade hört/sett om "visualisering av din fiende" för länge sedan och försökte visualisera min "tumör". Men det var svårt för läkarna såg ingen tumör, utan misstänkte att cancern var "dold" i inflammationen. Hade detta varit fallet så hade jag troligen varit död nu.

liberum-weto sa...

Det är nog ganska lite förändring. Stomin innebär att jag slutat gå till badhuset - både halvblind, utan glasögon, och påse på magen inbjuder för mycket till kommentarer.
I övrigt har kanske inte så mycket förändrats. Jag lever visserligen med 50% statistisk chans att dö av något annat - men eftersom jag studerat statistik så vet jag att det är värsta graden av lögn.

Ulf sa...

*liberum-weto*
Min mor opererades för tarmcancer för sex år sedan. Hon knatar runt fortfarande. När jag funderade på statistiken över pankreascancer, så kom jag fram till att den, överförd på individnivå, var "lögn och förbannad dikt". Är det stor risk för att din cancer återkommer?