22 december 2007

Blott Sverige, svenska fyllbultar har

Snaps
5 (45%)
Öl
2 (18%)
Vatten
1 (9%)
Cola
1 (9%)
Inget/äter inte sill
2 (18%)

Röster hittills: 11
Enkät stängd

Frågan som ställdes i enkäten var: "Vad dricker du helst till julsillen?".

Resultatet av den nyligen genomförda enkäten, visar med all tydlighet att av Sveriges befolkning på 9.184.000 personer dricker 4.132.800 personer snaps till julsillen. 1.653.120 föredrar öl framför snaps. Lika många avstår från sillen och törstar sig förmodligen genom julen. Dock torde de 107.000 under året födda släcka sin törst med modersmjölk. Vad de övriga dricker framgår ej. De faller med säkerhet inom felmarginalen. 826.560 människor föredrar vatten och lika många vill ha Cola i glaset.

Ovanstående undersökning visar med all tydlighet att under julen består det svenska folket av en samling fyllbultar. Visserligen glada fyllbultar, men ändock fyllbultar, som skrålande svingar sina snapsglas under glädje och gamman.

GOD JUL!

6 kommentarer:

uolo sa...

Men julmusten då? Det är ju inte samma som cola?

Anonym sa...

Vill påpeka att en Österbottniska svarat också, och enligt vad jag förstår innebär det att 100% av oss dricker koskenkorva till sillen??!! :-) Jag väntar fortfarande med spänning på din kommentar om den finska kålrotslådan.*mums* Här är det jullimpebakning och lax(be)gravning på programmet idag. +2 och sol. Ha det gott!
*Österbottniskan*

Ulf sa...

Ack. Denna julmust igen (bara för att jag glömde den)*suck*
Den stoppar jag in i felmarginalen :-)

Ulf sa...

Kära Österbottniska,
Vad gäller vårt östra grannland så är jag fullständigt övertygad om att dryckesvanorna skiljer sig väsentligt från de svenska. Jag är inte särskilt förvånad över att Koskenkorva intages till julsillen av 100% av den österbottniska populationen. Däremot torde inte delresultatet påverka undersökningen då Österbottniskor och Emigranter ryms inom felmarginalen. :-)

Ullah sa...

Jag dricker vin till den minimala sillbit jag trycker ner av sentimentala skäl. Ev. blir det grappa efteråt (räknas som snaps?).

Ulf sa...

Ullah
Vin till sillen? Kanske värt att pröva vid tillfälle? Till nästa års enkät ska jag ta med både vin och julmust :)