30 oktober 2007

Vill inte! Vill inte! Vill inte!

Inte hjälpte det inte. Igår smetade jag på lite ljuddämparpasta över hålet. I morse så kändes det torrt, fint och fast. Inte läckte det heller när jag varmkörde bilen på tomgång. Men säg mig vad som varar. Efter en kvarts motionerande längs landsvägen, så hade vattnet återskapat hålet och strålen var som förut.:-( Det blir nog till att kapa röret i alla fall och kolla om slang och klämmor kan bli en varaktig lösning på kylarproblemen. Eller måste jag beställa ett nytt och antagligen svindyrt rör hos Bil-Metro?

Sedan undrar jag. Var fan kommer all olja från? Bilen har börjat förbruka olja och nederdelen av motorn, vid oljefiltret, är oljig. Det har aldrig hänt förut. Inte heller har bilen förbrukat någon olja förr om åren. De gånger jag har fyllt på olja under de senaste 12 åren kan jag räkna på ena handens fingrar. Det fanns en tid när jag aldrig kollade nivån. Det behövdes inte!:-) Annat är det nu. Å varför ska motorn börja låta som en symaskin? Ska jag bli tvungen att justera ventilerna också? Å varför ska allt skit drabba mig när vintern och en kommande besiktning står för dörren? Usch, isch och tvi!

Jag vill inte! Jag vill inte! Men antar att det är dags att ge sig ut på "finna-igen-jakt". Dags att leta reda på verktyg i brygghuset och återigen skapa en välfylld verktygslåda fylld av bra-att-ha-verktyg för bilmeken. Vad bör då göras? Nytt luftfilter, nytt oljefilter, oljebyte, nya tändstift, nya tändkablar, nytt fördelarlock och rotor. Så var är katalogen från Biltema? Till att börja med? :-(

Jag vill inte! Men det hjälper väl knappast om jag lägger mig ner på golvet, sparkar med benen och skriker: "Vill inte! Vill inte! Vill inte!"?

2 kommentarer:

Relativa Träsket sa...

Oj...vad jag känner igen den känslan!!!!!
*suckar lite*
Men, vad att göra? Ibland måste man bara....*suckar lite djupare* shit happens!

Ulf sa...

Jo det är väl bara att "bita i det sura äpplet" som det heter och ge sig av på inköpsstråt.