13 oktober 2007

En vedervärdig morgon

Ja, ur väderlekssynpunkt är det en vedervärdig morgon idag. Gråväder, minusgrader och is på bilen. Det är för djävligt att man ska behöva skrapa bilrutor redan i början av oktober! Kroppen fryser trots varmt te och frukostmackor. Je hurves! Dags att leta fram långkalsonger, yllesockor, handskar och pälsmössa? Det är för tidigt för vinter i oktober!*slår fast* Jag har slagit på elvärmen så nu tickar kronorna iväg i rask takt:-( Aldrig får man vara glad. Lite gladare blir jag kanske om jag kånkar in lite mer ved och sätter fyr i kakelugnarna och vedspisen i köket?

Inte heller blir jag särskilt mycket gladare vid tanken på kronorna som ska stoppas i brevlådan idag. Morgonen har ägnats åt att skriva under mina spontanansökningar, vikt dem, stoppat i kuvert och frankerat. Hmm…verkar som om jag kommer att kalla mina intresseanmälningar för spontanansökningar, trots allt. Ska jag hålla på, på det här viset, så ska jag kanske försöka få kommunen att betala portot? Minns ju att det nämndes att om vi lämnar ansökningshandlingarna i receptionen så postar de dem. Men å andra sidan så gillar jag ju mitt "oberoende". Själv är bästa dräng! :-) Eller är det bara kontrollbehovet som slår genom?

Idag landar Tvåan i Bratislava. Hon och "enheten med naturmuppar" ska ränna runt i naturparker och –reservat några dagar. Förra året var hon till någon av baltstaterna och ett annat år till Spanien. Det är till att kunna glassa runt på studieresor med "miljö– och naturmuppar" som sällskap. Lite avundsjuk är jag allt.:-) Undrar om det är varmare i Bratislava än här? En sådan här vedervärdig morgon.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror du är mycket avundsjuk. :-) Själv så blev jag avundsjuk på vedspisen och på att elda..det är så mysigt. Något av det bästa jag vet.. :-)

Nina

Anonym sa...

Det är mitten av Oktober.
*JC*

Ulf sa...

*nina*
Visst jag är avundsjuk. Jag som inte ens har råd att åka till Sarajevo :-) Eller rättare sagt. Jag behöver pengarna resan kostar som "reserv för oförutsedda utgfter". Vem vet vad regeringen hittar på? :-)

Ulf sa...

*jc*
Miten av okotber är väl den 16:e? I så fall är det början av oktober nu. Efter den 16:e är det slutet av oktober *ler*

Anonym sa...

Början sträcker sig till omkring den 10. Slutet är efter den 20 *S*
*JC*

Ulf sa...

*jc*
Nu tänker du alldeles uppåt väggarna :-) Om du delar oktober i två delar. Var inträffar då mitten? Jo den 16:e! Alltså är början 1-15 okt och slutet 17-31 okt :-)
V.S.B. :-)

Anonym sa...

Man har en början, en mitten o en slut period. Se bara på hockeyn ^ASG^
*JC*

Ulf sa...

*jc*
Vem kan bry sig om hockey när det finns fotboll. Där är det ordning och reda. Två halvlekar! :-) I mitten vilar man sig. Så gör och oktober den 16:e. Då skiftar månaden och går in i slutet av månaden. Så det så! *slår fast*

Anonym sa...

Kan vända på det och säga att början är den 1:a och resten är slutet av tiden :-)
*JC*

Ulf sa...

*jc*
Slingra dig inte!:-| Den ursprungliga frågan var: Var mitten av oktober är? Jo för att veta var mitten är så måste månaden delas i två lika stora delar. Intet annat! Då infaller mitten den 16:e. Därmed basta! :-)

Anonym sa...

Är en tolkningsfråga. Numer i slutet av Oktober ^S^...
*JC*

Ulf sa...

*jc*
Matematik och logik är det frågan om. Det är ingen tolkningsfråga.