30 augusti 2007

Introduktionsdagar

Jaha. Nu är det slut med friden. Jag är välkommen till Coachingcenter på introduktionsdagar där handledarna ska kartlägga och fastställa vilken plats inom Arbetsmarknadsenheten jag ska påbörja. Så står det i brevet från Gävle kommun. Handledarna ska fastställa min plats! Vad jag tycker och tänker verkar helt sakna betydelse. Åtminstone av tonen i brevet att döma.

Å det är klart. Jag är ju arbetslös och sådana är det skottpengar på idag. Det blir väl till att beväpna sig med intyg och argument så jag kan styra en eventuell sysselsättning till något bra. Arbetsmarknadsenheten står inte högt i kurs hos mig. Faktum är att jag betraktar Gävle kommun som en "slavdrivare" som utnyttjar och beter sig för djävligt mot dem som de tvingar in i arbetsmarknadsåtgärder. Men min egen erfarenhet är ju 20 år gammal och saker och ting förändras ju över tid. Kanske också Gävle kommun har förändrats? Eller är ryktena om AME sanna? Sitter den sketne fd. personalchefen på HSB kvar som politiskt ansvarig för Arbetsmarknadsenheten? Hm...bäst jag slutar innan mina aversioner mot "klassförrädaren", HSB och kommunen slår ut i full och onyanserad blom.

Den 4 september börjar en ny "epok" i mitt arbetsliv. En "epok" som kan komma att kosta mig en tusenlapp per månad i resekostnader. Pengar som ska tas från ett redan mininmalt "understöd". Nåja, det ska väl lösa sig på något sätt. Blir väl till att leva på vattvälling och hårt bröd.

Undrar om arbetslösa får flytta som de vill? Utan godkännande från Försäkringskassa och Arbetsförmedling? Eller ska man som arbetslös ansöka om tillstånd att flytta? Skulle inte förvåna mig om så visar sig vara fallet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm...det där låter ju mera som " Plats i korgen"...*S*