19 juni 2007

Jag är frisk

Idag på morgonkvisten var jag till familjeläkaren. Resultatet av besöket blev att jag är frisk. På måndag ska jag till Arbetsförmedlingen för att anmäla mig som arbetssökande. Visserligen med vissa reservationer ifråga om arbetsuppgifter, men ändå arbetssökande.

På ett sätt känns det helt okej. Jag känner mig pigg och "frisk" och behöver finna ett jobb. Å andra sidan så insmyger sig en viss besvikelse över att han inte föreslog sjukskrivning fram till augusti. Förra gången jag var till honom talade han om sjukskrivning över sommaren och på något sätt hade jag nog ställt in mig på en "ledig" sommar inför dagens besök. Nu förändras allt. Jag kommer t.ex. inte att kunna resa någonstans i sommar. Som arbetslös ska man befinna sig i hemmet. Eller få tillstånd av AF att resa. Dessutom är jag en smula orolig för hur de förändringar som regeringen har infört kommer att slå mot mig. Jag vet ju inte om jag ska stämpla eller om jag ska återgå till fd. aktivitetsgarantin. Det innebär också att jag kommer att börja ta av mina 450 "stämplingsdagar". För jag har väl 450 dagar? Det blir en hel del nyheter att sätta sig in märker jag.

Men samtidigt med alla dessa tankar kring konsekvenserna av dagens beslut, så insmyger det sig en lättnad. Jag är frisk och det är startskottet för ett "normalt" liv.

6 kommentarer:

Bagarberta sa...

Ja visst ska man säga Grattis till friskheten! eller kanske synd att du missade sommaren...du skulle ha klagat lite...lagom

Ulf sa...

Visst var det synd att jag missade sommaren :-( Särskilt nu när jag är frisk :-)

Anonym sa...

Jag tycker det är bra att du är frisk...så det så...*säger hon som i morgon inleder en sju veckor lång semester*

Österbottniskan

Ulf sa...

Jo,jo. Jag förstår att du som ska ha semester tycker att det är bra att jag är "frisk" :-)

Jag kan ta över 4 av dina 7 veckors ledighet. Med din lön :-)

Hoppas du/ni får en fin semester!

Kontext sa...

Jag vill verkligen både gratulera och beklaga.

Gratulationerna överväger. Det är ju fantastiskt att du är friskförklarad. Betänk alternativet, som inte vore så kul.

Jag beklagar att läkaren inte sjukskrev dig över sommaren, för jag tror att det kan vara onödigt stressande att söka jobb nu när Sverige stänger. Det är inte det bästa för hälsan att återgå till ett arbetsliv - i onödig motvind.

Ulf sa...

*kontext*
Jag har nyss gått genom 393 anmälda jobb i Gävleborgs län. Finns faktiskt inte ett som jag kan söka (om vi bortser från telefonförsäljning). Med tanke på det ringa intresse arbetsgivare visat min presentation på Platsbanken genom åren, så blir jag knappast "headhuntad" nu heller. Men visst hade det varit bättre att vara sjukskriven än inskriven på AF :-)