17 maj 2007

Det är bara för mycket

Det kryllar av prylar i mitt hus. Jag känner mig nedlastad och beskuren av allt skräp jag äger. Jag har inte bara en projektor eller bara en kamera. Eller bara en sorts papper. Eller bara en förstoringsapparat. Eller bara en dator. Nej det finns åtminstone tre förstoringsapparater, tre diaprojektorer, mer än ett dussin kameror med diverse tillbehör. Högar med Cd-skivor och olika sorters papper. Jag har hyllor i förråden, fyllda med datorer och tillbehör. Jag kan göra en historisk utställning över Macintosh datorernas utveckling de senaste decennierna. Till detta kommer så tre gitarrer, tre skivspelare och lika många rullbandspelare med kablar och mikrofoner. För att inte tala om de kartonger med böcker och gamla tidskrifter som dväljs under takåsen. Alltsammans i olika stadier av förfall. Men röja upp, kasta eller sälja är inte att tänka på. Jag mäktar inte med det, känns det som. Dessutom skaffar jag fler prylar hela tiden. Igår kom det två rundmagasin till projektorn. De närmaste dagarna så kommer det ett Componar förstoringsobjektiv till förstoringsapparaten, två grafiska blad och ett 67 mm färgat filter till min mellanformatskamera. Suck… jag skulle behöva en ordningskonsult som sorterade ut och ordnade min tillvaros alla pryttlar jag omger mig med.

Skönt vore att börja med två tomma rum och sedan endast bära in det som verkligen behövs för ett drägligt liv. Det som blir kvar utanför rummen kan kastas, skänkas till välgörenhet eller säljas. För vad ska jag t.ex. ha en gammal SAAB 96:a till? Den står där i uthuset och rostar sakta men säkert bort. Till ingens glädje eller nytta.

Ibland blir det bara för mycket. Ibland tänker jag att kanske har det kaos som finns i mitt hus sin motsvarighet i min tankeverksamhet och dagliga liv. Förvirring i det yttre livet motsvaras av förvirring i det inre livet. För mycket prylar och för mycket tankar.

6 kommentarer:

Bagarberta sa...

Jag vet,ja vet...det är inte kul alls och bara tanken på att någon ska komma och "hjälpa en" att gallra, startar panikkänslan.

Men jag tror att en dag kommer råd.

I avvaktan på den dagen finns ju Karen Kingstons bok på biblioteket - Rensa i röran eller har du läst den redan?

Man skulle nästan kunna tro det med anledning av din slutkommentar i bloggen. =)

Ulf sa...

Karen Kingston? Aldrig läst. Men någon som "hjälper" till att starta röjandet är kanske vad som behövs? Någon som ser med andra ögon.

Anonym sa...

Jag kan hämta SAAB 96. borttages gratis.
"Valpen"

Ulf sa...

Gratis är gott sägs det...men smakar det så kostar det, säger jag :)

Anonym sa...

Vet inte om rost och förtvining smakar gott, men det kostar.
"Valpen"

Ulf sa...

*valpen*
Rätt! Blocket nästa!