05 april 2007

Brödbak & städning

Jag hade visst gjort upp en planering för städning av köket. Den har antagligen spruckit redan. I stället för att plocka undan har jag nu dragit fram än mer pryttlar i köket! Det har tillkommit köksmaskin, bakbord och plåtar! Ägnade gårdagens kväll åt att baka tekakor och satte en surdeg. Idag har jag bakat tre limpor som står i ugnen just nu. Det luktar hemtrevligt och gott i köket! Betydligt trevligare än doften av rengöringsmedel.

Egentligen skulle det ha blivit danskt rågbröd men eftersom jag inte hade rågsikt hemma så blev det något annat. Limpor bakade på en blandning av grovt rågmjöl, mörkt lantbrödsmjöl och vetemjöl special. Undrar hur de smakar?

Ska nog fortsätta bageriet ytterligare en tid. Var till affären och handlade jäst, rågsikt, vetemjöl special och ljust lantbrödsmjöl, Vad kan det bli av det då? Kejsarbröd kanske?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske satsade på fel branch? Tycker att bagaryrket hade passat bättre. Öppna hembageri på gården.
"Valpen"

Ulf sa...

*Valpen*
Det finns en murad bakugn i brygghuset. Hade varit härligt om den varit renoverad och igång. Då kunde jag haft tunnbrödskurser här *ler*

Hmm…undrar om jag mäktar med att dra igång den?

Anonym sa...

Finns få som kan övertäffa dig i bakandets ädla konst...
Likaså i din matlagning...
"JC"

Ulf sa...

*JC*
Jag tror att du besöker fel bagerier och äter hos fel kockar *ler*
Ha det gott!

Anonym sa...

Det har man insett efter gårdagens kaffe besök *S*
"JC"