13 januari 2008

Matprat - igen

Medan uolo och liberum-weto dukar fram det ena delikata receptet efter det andra i sina bloggar, så tvingas jag sopa ihop lite mjölrester i skafferiet och hoppas på att jästen inte ska vara allt för gammal och torr, och att jag ska lyckas få ihop en liten deg till mitt dagliga bröd.

Olika falla flygets lottor!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men nu är det riktigt synd om dig...på riktigt.

Hoppas den här veckan blir lättare och bättre för dig.

Ulf sa...

bagarberta;
synd om mig? Pyttsan. Inte ett dugg synd om mig:-) Mjölresterna och jästen räckte till åtta lantbröd. De räcker hela veckan.

Anonym sa...

Surdegen lär ge bästa dagliga brödet, så du skall kanske tack uolo och mig nu när du inte degar längre. Goda baktankar kanske jäser inom dig och en smula mindre yl kanske kommer efter nästa lyckade jäsning, och då spritter du igen i takt med att kolsyran dunstar.

Maria sa...

Testat lite barkbröd eller ojäst bröd? :-)

stella sweden sa...

Du fick ihop åtta stycken!!!

Tänk dig en stjärna som plötsligt stryker över himmelen...se det som ett tecken!
;)

Ulf sa...

liberum-weto;
surdeg ger ett bra bröd. Skållning ger ett hållbart bröd och skafferirensning gav tomt skafferi och mycket bröd. Nu kan jag dega ännu en tid innan nästa bak står i dörren.

uolo;
barkbröd, denna norrbottniska specialitet, har jag inte testat men jag har ett svagt minne av ett osyrat bröd för länge sedan. Kan man göra dem i en köksmaskin tro? :-)

stellapolaris;
så måste det ha varit:) En stjärna svepte förbi och jag önskade mig väljästa och välgräddade goda bröd. Det slog in!

Oskar Gudéhn sa...

Appropå bakverk.
Har sökt i internets allra mörkast hörn efter receptet på 'Dalastamp', men till ingen nytta.
Kanske kan vildhunden vara först på internet med denna information...

mvh /.o